Paruošimas alaus gamybai / Apie mūsų rinkinius
1 vidutinį puodą (2-5 litrų), kiaurasamtį, piltuvėlį, vandens iš čiaupo.
Išpilstymo dieną (po savaitės) jums reikės: cukraus ir tuščių butelių.
Alaus gaminimas
Fermentacija
Tikėtina, kad kamštis iššoko, nes vamzdeliuose buvo įtrūkimai arba nuosėdų užsikimšimas, mielės buvo tiesiog itin aktyvios ir stumia daug CO2 aukštyn ir į išorę arba fermentacijos temperatūra buvo šiltesnėje pusėje, todėl mielės buvo aktyvesnės nei įprastai. Jei gyvenate šiltesnėje vietovėje arba fermentuojate vasaros sezoną, visada galite išbandyti vieną iš mūsų mėgstamiausių patarimų: naudokite guminę juostelę, kad kamštis neiššoktų.
Fermentaciją galėjo sulėtinti keli dalykai:
1. Fermentacija per žemoje temperatūroje
2. Užvirimo dieną prarandamas tūris ir nepasiekiamas galonas. Tai reikštų, kad fermentuojamų cukrų koncentracija pagal tūrį yra tokia, kaip ir mielės
3. Mielės galėjo patirti ilgesnę „vėlavimo fazę“ (laikotarpis nuo mielių įmetimo iki fermentacijos pradžios). Pabandykite perkelti fermentatorių į šiltesnę vietą arba izoliuoti rankšluosčiu, kad padidintumėte temperatūrą.
Leisdami alui fermentuotis ilgiau nekelsite jokios rizikos. Jei kas, papildomas laikas gali padėti geriau atskirti nuosėdas arba pagerinti aiškumą!