Karbonizacijos įrangos instrukcija
Jei neradote reikiamos informacijos, parašykite mums el. paštu info@flera.lt – atsakysime ir padėsime kuo galėsim.
- Atidarykite CO₂ tiekimą ir leiskite slėgiui stabilizuotis.
- Atvėsintam alui: švelniai purtykite talpyklą kas 20 minučių 1 minutę. Karbonizacija užtruks apie 1-2 valandas.
- Kambario temperatūros alui: palikite prijungtą prie CO₂ šaltinio. Karbonizacija užtruks apie 12–24 valandas.
Sumažinkite slėgį talpykloje: Lėtai atidarykite slėgio atleidimo vožtuvą ant talpyklos, kad sumažintumėte slėgį iki norimo lygio. Stebėkite manometrą, kol slėgis pasieks apie 1 barą.
Patikrinkite slėgį: Įsitikinkite, kad slėgis stabilizavosi iki 1 baro, stebėdami manometrą.
Pilstant alų: Atsargiai atidarykite kranelį ir pilkite alų į stiklinę, šiek tiek pakreipdami ją kampu, kad sumažintumėte putojimą.
Užpildykite talpyklą alumi: Užpildykite maždaug 90 %, tai yra apie 9 litrais alaus. Palikite 1 litrą CO₂ dujoms.
Prijunkite CO₂: Sujunkite CO₂ balioną su reduktoriumi ir prijunkite prie talpyklos.
Nustatykite slėgį:
- Jei alus atvėsintas iki 4–7 °C, nustatykite slėgį 1,5–2 barų.
- Jei alus kambario temperatūroje, nustatykite slėgį 2–2,5 barų.

