Turite klausimų apie mūsų naują įrangą alaus karbonizavimui ir pilstymui? Mes pasiruošę padėti. Čia rasite atsakymus į dažniausiai pasitaikančius klausimus – kaip naudoti CO₂ balioną, kaip pilstyti alų į karbonizavimo talpyklą, ir dar daugiau.

Jei neradote reikiamos informacijos, parašykite mums el. paštu info@flera.lt – atsakysime ir padėsime kuo galėsim.

2. Karbonizacijos procesas

  • Atidarykite CO₂ tiekimą ir leiskite slėgiui stabilizuotis.​
  • Atvėsintam alui: švelniai purtykite talpyklą kas 20 minučių 1 minutę. Karbonizacija užtruks apie 1-2 valandas.​
  • Kambario temperatūros alui: palikite prijungtą prie CO₂ šaltinio. Karbonizacija užtruks apie 12–24 valandas.

3. Ragavimas
Uždarykite CO₂ tiekimą: Uždarykite vožtuvą ant CO₂ baliono, kad sustabdytumėte dujų tiekimą į talpyklą.​

Sumažinkite slėgį talpykloje: Lėtai atidarykite slėgio atleidimo vožtuvą ant talpyklos, kad sumažintumėte slėgį iki norimo lygio. Stebėkite manometrą, kol slėgis pasieks apie 1 barą.​

Patikrinkite slėgį: Įsitikinkite, kad slėgis stabilizavosi iki 1 baro, stebėdami manometrą.​

Pilstant alų: Atsargiai atidarykite kranelį ir pilkite alų į stiklinę, šiek tiek pakreipdami ją kampu, kad sumažintumėte putojimą.​

1. Pasiruošimas
Paruoškite įrangą: Išplaukite ir dezinfekuokite talpyklą.

Užpildykite talpyklą alumi: Užpildykite maždaug 90 %, tai yra apie 9 litrais alaus. Palikite 1 litrą CO₂ dujoms.

Prijunkite CO₂: Sujunkite CO₂ balioną su reduktoriumi ir prijunkite prie talpyklos.​

Nustatykite slėgį:

  • Jei alus atvėsintas iki 4–7 °C, nustatykite slėgį 1,5–2 barų.​
  • Jei alus kambario temperatūroje, nustatykite slėgį 2–2,5 barų.